Via ferrata

Vasalt mászóösvény

Via ferrata
Vasalt mászóösvény

A Madarasi Hargitán újonnan létrehozott Kecskevész vasalt mászóösvény a térség első ilyen jellegű létesítménye.
Használata mindenki számára nyitott és ingyenes, azonban a felszerelés használata kötelező, a Via ferrata meghódításához teljes  felszerelést  (sisakot, beülőt, kantárt) biztosítunk vezetővel! 

A kb. 60 méter magas Kecskevész sziklán két vasazott útvonalat használhatunk, mintegy 200 méteres távon, sodronyok és vas „lépcsők” segítik a feljutást a tetőre, ugyanakkor a két sziklát ún. vietnámi híd, azaz két kifeszített sodrony köti össze egymással. A vasalt ösvényen való feljutás nem igényel különösebb tudást vagy szakértelmet, ám a létesítők mindenképp azt ajánlják, hogy először tapasztalattal rendelkező vezetővel vágjunk neki.

A Kecskevész mászóösvény erős közepes nehézségű, azaz teljesen kezdők és haladók számára egyaránt nagy élményt nyújt. Mászásához minimális „előképzettség” szükséges, azaz, hogy a vállalkozó kedvű kirándulók tudják, hogyan kell használni a karabinereket, a beülő hevedert, épp ezért is mindenképp érdemes tapasztalt vezetőtől megtanulni ezeket.

A balesetek elkerülése végett a szabályokat mindenképpen be kell tartani, ám az útvonal teljesen biztonságos: kialakításakor kizárólag bevizsgált eszközök lettek felhasználva, a falat végig ellenőrizték, csak a teljesen stabil részekre helyeztek függesztést, az útvonal többszörösen túl van biztosítva.

Részvételi díj:  60 RON/FŐ (MIN. 4 FŐ)

Mindezek tükrében mindenki saját felelősségére vehet részt a kalandba!

Galéria: